1. "המנתחים שכחו פד מתחת ללב שלי"
כתבה של הדס שטייף
הרופאים בבית החולים קפלן ברחובות חשבו שניתוח המעקפים הסתיים בהצלחה, אך כשהחולה הועברה למחלקה התברר כי בגופה נשכח פד גזה. כעת תובעת החולה את הרופא המנתח ואת בית החולים באשמת רשלנות.
בכתב תביעה שהגיש בשמה עו"ד מוטי ארד לבית משפט השלום בקרית גת, נטען כי מאז הניתוח להוצאת שאריות הניתוח הקודם חדלה האישה לתפקד בכוחות עצמה והיא מרותקת למיטה וזקוקה לטיפול צמוד.
2. שאלה בשבוע- "מתי יש עילה לתביעה ברשלנות רפואית?"
עו"ד מוטי ארד, המתמחה בדיני נזיקין, ביטוח ורשלנות רפואית משיב: ישנם מספר מצבים, להלן דוגמאות בולטות:
- במקרה של רשלנות בטיפול, איחור באבחון המחלה או אבחון שגוי. עם זאת, לא כל טעות במעשיו או בשיקול הדעת של הרופא מהווה עילה לרשלנות רפואית. כאשר הרופא מעניק טיפול טוב כפי שנהוג, או שאיבחן מחלה בהתאם לידע הרפואי שהיה נכון לאותו מועד, ובכל זאת הסתבר בדיעבד שהייתה טעות ונגרם נזק, אין מקום להגיש תביעה. טעות הנחשבת לרשלנות רפואית היא כזו שנובעת ממעשה או ממחדל שיש בהם משום סטייה מהמקובל ומהסביר.
- במקרים רבים, גם אם הרופא לא התרשל במתן טיפול רפואי, ניתן להגיש תביעה על רשלנות רפואית אם לא ניתן לחולה הסבר על כל הסיכונים הקיימים בסוג הטיפול או הניתוח שבוצע. כדי לברר אם ישנה עילה לתביעה, יש להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית. הסוגיה מכונה "הסכמה מדעת".
3. "אושפזתי בגיל 13 יצאתי בן 16"
תביעת ענק שהוגשה על ידי עו"ד מוטי ארד נגד איכילוב: לירן ריש תובע מבית החולים איכילוב 2.3 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית, לאחר שמגיל 13 עבר תשעה ניתוחים בראשו, שקע בתרדמת למשך שנתיים וחצי ועבר טיפול שיקומי ארוך. עכשיו נודע לו כי ייאלץ לעבור ניתוח ראש נוסף. ריש: "מי מבטיח לי שאם אנותח שוב, אני אתעורר!"
תביעה בסך 2.3 מיליון שקלים בגין רשלנות רפואית הוגשה בשבוע שעבר בבית המשפט השלום בתל אביב נגד בית החולים איכילוב.
4. כיצד אדע האם יש לי עילה ברשלנות רפואית?
על מנת לקבוע האם קמה עילת תביעה בגין רשלנות רפואית יש לאסוף את כל החומר הרפואי הרלוונטי, לבחון את המסמכים ולהיוועץ במומחה רפואי בתחום. נדגיש כי לא ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית מבלי לגבותה בחוות דעת מומחה רפואי.
במידה ומהבירור יעלה כי הטיפול שניתן היה בלתי סביר, היה על הרופא לנהוג אחרת וכי התנהלות אחרת מצדו הייתה עשויה, בסבירות גבוהה, למנוע או להקטין את הנזק שנגרם, אזי יש מקום לפעול להגשת תביעה ברשלנות רפואית.
עם זאת, לא כל טעות במעשיו או בשיקול הדעת של הרופא מהווה עילה לרשלנות רפואית. חשוב להבדיל בין נזק שנגרם כתוצאה מהתנהלות רפואית שאינה הולמת או כזו שחורגת מסטנדרט רפואי סביר, שאז מדובר ברשלנות רפואית, לבין נזק שהינו סיבוך מוכר כתוצאה מהטיפול הרפואי, אשר עלול להיווצר גם כאשר הטיפול הרפואי היה ראוי ובהתאם למקובל.
ככל והינכם סבורים כי נגרמה רשלנות רפואית אני ממליץ לפנות לעו"ד העוסק בתחום הרשלנות הרפואית לצורך בחינת מצבכם המשפטי.