רשלנות רפואית בלידה, עשויה להתרחש בכל אחד מהשלבים המוקדמים של הלידה, וכן בלידה עצמה. כמו כן, היא עלולה לפגוע קשות בתינוק ואף באם.
בחוק לא מוגדרת רשלנות רפואית בלידה באופן מפורש, אולם הקביעה היא כי, כאשר אין את רמת המקצועית הנדרשת, ואף התנהלות זהירה בלידה, זוהי רשלנות. צוות חדר הלידה, הוא האחראי על האם והעובר מכל הבחינות, ובנוסף, יש צורך ליידע את האם מראש, על הדרכים בהן ניתן לטפל בה.
כאשר אחריות זו איננה מתקיימת, ונגרם נזק לאם או לעובר, ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית בלידה.
מקרים של תביעת רשלנות רפואית בלידה
מקרים בהם קיימת האפשרות, להגשת תביעה על רשלנות רפואית בלידה, הם:
- תלונות ומצבים שונים – כאשר אין התייחסות מצד הצוות הרפואי, לתלונותיה של האם ואף למצבים שונים ביילוד, לדוגמה: האם מדממת, שינויים בדופק של היילוד או מצבי מצוקה אחרים.
- שיטת הלידה – החלטה על שיטת לידה שאינה מתאימה, הגורמת נזק לאם וליילוד. לדוגמה: לידת וואקום או החלטה על לידה רגילה, במקום לידה קיסרית.
- הפלה – במקרים של הפלה, כאשר גורמים נזק לרחם, המסכן את חייה של האם.
- השלייה – אי הוצאה של השלייה כולה ,והשארה של חלקים ממנה בתוך הרחם. במקרים אלו, עשויה שארית זו לפגוע במבנה של הרחם, ואף ביכולתה של האם להיכנס בעתיד להיריון.
פנייה לעורך דין רשלנות רפואית בלידה
על מנת לדעת האם קיימת עילה אמיתית, לתביעת רשלנות שנגרה בעת הלידה, כדאי לפנות לעו"ד המתמחה בתביעות מסוג זה, ולהבין את כל הפרטים החשובים על המקרה. כאשר עורך הדין מאמין שקיים סיכוי לתביעה בשל רשלנות בלידה, מועבר התיק לקבלת חוות דעתו של מומחה בתחום, על מנת להבין את הקשר שיש לה, לנזק שנגרם.
בדרך כלל, מוגשת תביעת הרשלנות הרפואית בלידה, נגד גוף רפואי גדול כגון קופת חולים או בית חולים, ובמקרים נדירים תוגש התביעה, נגד הרופא הספציפי שגרם לכך.
תביעה בגין רשלנות רפואית בלידה
תשלום של פיצוי במקרים של רשלנות רפואית בלידה, נעשה על פי הגובה של הנזקים שנגרמו לאם או לעובר. כיוון שהנזקים הנגרמים בלידה, הם בדרך כלל קשים, גובה הפיצויים במקרים של רשלנות בלידה, הם מהגבוהים ביותר בתחום הרשלנות הרפואית. את התביעה ניתן להגיש, עד שהתינוק מגיע לגיל 25, ובמקרה של נזק לאם, אפשר להגיש את התביעה עד 7 שנים מהלידה, אולם קיימים גם מקרים חריגים, לדוגמה בעת גילוי מאוחר של הנזק. הפיצויים עצמם, מתקבלים מהחברה המבטחת את בית החולים או את קופת החולים.
התשלומים בתביעה בגין רשלנות
התשלום העיקרי בתביעה על רשלנות בלידה, הוא למען חוות דעתו של רופא מומחה. חוות דעת זו מחויבת על פי החוק, וצריכה להינתן על ידי מומחה בתחום המיילדות והגניקולוגיה. בנוסף לתשלום זה, קיים גם שכר הטרחה של עורך דין רשלנות רפואית בלידה, הנקבע כאחוז מסוים מדמי הפיצויים שמקבל התובע. כלומר, התשלום לעו"ד מתבצע, רק כאשר התביעה מתקבלת והפיצוי ניתן.
"מוטי ארד, חברת עורכי דין"
מוטי ארד, חברת עורכי דין, הוא משרד עורכי דין העוסק בין היתר, בתחום הרשלנות הרפואית, ואף מהמובילים בארץ בתחום זה. ניתן לפנות למשרד, במקרים בהם מעוניינים בייצוג של עו"ד רשלנות רפואית בלידה. צוות המשרד, מקצועי, אמין ובעל ניסיון רב של עשרות שנים בתחום, ומלווה את הלקוחות באופן צמוד, לכל אורך התהליך, ועד לסיומו בשקיפות מלאה.