המקרה שלפנינו מוכיח כי גם מגן דוד אדום (להלן- "מד"א") ארגון ההצלה הלאומי לשעת חירום, יכול לטעות ולבצע את עבודתו ברשלנות.
ראשית המקרה בגבר סיעודי אשר התגורר עם בני משפחתו. בלילה האחרון בחייו, גילה אחד מבני המשפחה כי אביו סובל מקשיי נשימה. בני המשפחה הזעיקו את מי שקיוו כי יציל את אביהם – מד"א אלא שאת המשך השתלשלות האירועים, אף לא אחד מהם יכל היה לצפות.
לטענת בתו של המנוח, כאשר מד"א הגיעו, אביה היה בחיים והיה לו דופק. לתדהמתה, הפרמדיק נגע ברגלו של אביה וקבע כי הרגל יבשה ולכן מדובר באדם מת. בני המשפחה התעקשו כי הפרמדיק טועה ודרשו בדיקת א.ק.ג. אשר הוכיחה כי קיים דופק. למרות זאת, הפרמדיק שב וטען כי אבי המשפחה נפטר. בני המשפחה לא ויתרו וניסו להציל את אביהם בעצמם. בנו ביצע בו עיסוי לב והצליח להעלות את הדופק מ-27 ל-73 פעימות בדקה. משכך, בני המשפחה חזרו ודרשו כי הפרמדיק יציל את אביהם. לתדהמתם, בשלב זה הפרמדיק התעצבן וצרח עליהם כי הם מושפעים מסרטים.
בבית המשפט, מד"א עמד על הטענה כי עם הגיע הפרמדיק לזירת האירוע, המנוח לא היה בחיים. לטענת מד"א, גם בדיקת א.ק.ג. לימדה כי מדובר היה באדם מת. לטענתו, התנהגות בני המשפחה והתעקשותם לא מוכיחה דבר וגם העובדה כי הם המשיכו, על דעתם בלבד, לבצע באביהם פעולות הנשמה ועיסוי לבבי, הייתה חסרת סיכוי וללא כל תועלת ממשית.
לאור המחלוקות, בית המשפט מינה מומחה מטעמו. על סמך חוות דעת זו, פסק בית המשפט כי הפרמדיק של מד"א נמנע מלבצע החייאה במנוח וזאת מתוך מסקנה שגויה כי הוא איננו בחיים ואם לא די בכך הרי שהוא גם לא פענח נכונה את בדיקת ה-א.ק.ג. משכך, נפסק כי עמדת בני המשפחה לפיה, לו היו מבוצעות במנוח פעולות מצילות חיים היישר עם הגיע מד"א לזירה, היו ניצלים חייו היא העדיפה. לאור זאת, נפסק כי מד"א התרשלה ובית המשפט חייב אותו בפיצוי של 50,000 ₪.
להרחבה: ת"א (חי') עיזבון פלוני (ז"ל) נ' מד"א חדרה ואח' (ניתן ביום 17.12.2019). הכותב לא ייצג בתיק.