מצווה חשובה בדת היהודית הינה למול כל בן זכר יהודי עם הגיעו לגיל שמונה ימים. נהוג לערוך חגיגה גדולה, להזמין בני משפחה וחברים, כדי לציין את קיום המצווה היהודית.
ברית המילה לרוב מבוצעת על ידי מוהל מוסמך או רופא, לפי בחירת הורי התינוק.
בישראל ישנם מוהלים רופאים, מוהלים מוסמכים ומוהלים שאינם רופאים ואינם מוסמכים. המוהלים שאינם רופאים, אינם בעלי השכלה רפואית כלשהי ומשכך, לעתים מתרחשים סיבוכים שונים, שחלקם קלים אך חלקם עשויים להיות קשים מאוד אשר עלולים להפוך את היום השמח ביותר בחיי ההורים לאסון.
בין הסיבוכים הרפואיים שעשויים להיגרם כתוצאה מברית מילה שהסתבכה, הינם:
- פגיעה אסתטית
- זיהום באזור החתך, אשר עשוי להוביל לזיהום מערכתי
- אבדן של חלק מאיבר המין
- עקמת או תסביב
- דימום
- הדבקה בהרפס
לאחרונה הגיש משרדנו – משרד עורך דין רשלנות רפואית, כתב תביעה – בעניין ביצוע ברית מילה ברשלנות לפעוט, ע"י מוהל שאינו רופא.
ברית המילה בוצעה לפעוט כשהיה בן שבועיים לערך, מאחר ונותר באשפוז בבי"ח מס' ימים נוספים לאחר הלידה.
ברית המילה בוצעה ע"י המוהל בזריזות, על מנת שלא לבצעה לאחר השקיעה.
מס' ימים לאחר הברית, הורי הפעוט הבחינו כי איבר מינו של הפעוט לא מתאחה כראוי. ופנו אל המוהל בבקשה שיבדוק הפעוט. אך האחרון פטר את ההורים בתשובה מתחמקת, ומבלי שראה במו עיניו את הנזק שהותיר אחריו, כי איבר מינו של הפעוט יתאחה ויסתדר כאשר יהיה בגיל שנה וחצי.
במלאת שנתיים לפעוט, ומשהבחינו הוריו כי הפעוט מתקשה במתן שתן, החליטו הורי הפעוט לפנות לאורולוג ילדים, וזה הפנה את הפעוט באופן בהול לניתוח לתיקון ברית המילה.
חרף התיקון אשר בוצע במהלך הניתוח, יזדקק הפעוט לניתוח נוסף במהלך חייו, שלא לדבר על קשיים רבים, פיזיים ונפשיים שעוד צפויים לו ושאין צורך להכביר לגביהם במילים.
מאחר שמוהל איננו רופא, לא חלה עליו חובת הזהירות אותה מצפים מרופא ואין המדובר במקרה קלאסי של רשלנות רפואית. יחד עם זאת, מפאת תפקידו כמוהל, בתי המשפט קבעו, במספר לא מבוטל של פסקי דין, כי המצופה ממוהל לנהוג ברמת מיומנות סבירה וכן כי מוהל חב בחובת זהירות כלפי הנימול ואחראי לתוצאות מעשיו, ככל שנגרמו כתוצאה ממעשה המילה.