נפגעת תוך כדי יום עבודה?
היית מעורב בתאונת דרכים בדרך לעבודה או בחזרה מהעבודה?
ייתכן ומגיע לך פיצוי כספי
לאחר כל סוג של פגיעה, בין אם בתאונת דרכים בין אם מדובר בפציעה בעקבות תאונה אחרת, מתגבשות זכויות רפואיות וכספיות מגופים שונים שנועדו להקל עליכם ולפצות אתכם. ללא הכוונה מקצועית, ייתכן ולא תצליחו לממש את כל הזכויות להן אתם זכאים.
תאונת עבודה מוגדרת בחוק כאירוע במהלכו נפגע עובד תוך כדי ובעקבות עבודתו אצל המעביד. ההגדרה הנ"ל חלה גם על עצמאים במהלך עבודתם.
חוק הביטוח הלאומי הרחיב את היריעה וקבע מקרים נוספים הנחשבים לתאונת עבודה, לרבות- תאונה שאירעה בדרך לעבודה או בחזרה ממנה וכן תאונה שארעה אף במסגרת הפסקה (לדוג'- הפסקת צהריים) במהלך העבודה.
תחילה, וחשוב מאוד, כי העובד הנפגע יפעל למיצוי זכויותיו מול המוסד לביטוח לאומי– תקופת התיישנות תביעה לפגיעה מעבודה בביטוח לאומי הינה שנה.
לאחר הגשת התביעה לביטוח הלאומי, על נספחיה, יזומן הנפגע לוועדה רפואית במסגרתה יבדק על ידי רופא. בסוף התהליך יקבע הביטוח הלאומי את נכותו של הנפגע, ככל שיש לו.
במידה ונקבעו לנפגע פחות מ-20% נכות צמיתה, יהיה זכאי למענק חד פעמי.
במידה ונקבעו מעל 20% נכות צמיתה, יהיה הנפגע זכאי לקצבה חודשית בהתאם לשכרו עובר לתאונה, עד גיל פרישה לגמלאות.
נפגע תאונת עבודה יקבל דמי פגיעה מהביטוח הלאומי עבור 91 ימים מיום הפגיעה (בהתאם להחלטת הביטוח הלאומי). גובה דמי הפגיעה נקבעים בהתאם לממוצע 3 משכורות אחרונות לפני הפגיעה, אך לא מעבר ל-75% משכרו של העובד.
תאונת עבודה – תביעת נזיקין
לעניין תביעת הנזיקין- בבית המשפט: ככל שהעובד נפגע בתאונת דרכים, תביעת הנזיקין תוגש כנגד החברה המבטחת בביטוח החובה את הרכב ממנו נפגע. ככל שהמדובר בתאונה שאינה תאונת דרכים, התאונה תוגש כנגד המעביד וחברת הביטוח שלו.
הכלל בתביעות נזיקין הוא כי "המוציא מחברו עליו הראיה", על כן עליכם להקפיד לשמור את כל הקבלות על הוצאותיכם בעקבות התאונה- כדוגמה: מוניות, תשלום לחניון בי"ח, תשלום לרופאים, קבלות על תרופות וטיפולים שקיבלתם וכו'.
כמו כן, חשוב להיוועץ בעורך דין אשר ינחה אתכם הן בהתנהלות מול הביטוח הלאומי והן בניהול תביעת הנזיקין.
לעניין הפיצוי הכספי אותו אתם צפויים לקבל, הדבר תלוי בכל מקרה לגופו. סכום הפיצויים תלוי ברכיבים שונים, לדוגמה: האם נותרה נכות צמיתה בעקבות התאונה ובעקבותיה השלכות תפקודיות, הפסדי שכר, הוצאות רפואיות וכו'.
בנוסף, ישנו ראש נזק הקרוי "כאב וסבל", אשר גם הוא תלוי נסיבות ותלוי בתאונה – ככל שהמדובר בתאונת דרכים החוק מגביל את סכום הפיצוי, וככל שהמדובר בתאונה שאינה תאונת דרכים- סכום הפיצוי אינו מוגבל אמנם, אך הדבר נתון לשיקול דעתו של בית המשפט.