כאשר רשלנות רפואית גורמת נזק למטופל ניתן לתבוע פיצויים כספיים ועל התובע להוכיח הן את יסודות עוולת הרשלנות בתיק והן את שיעור הנזק שנגרם לו בעקבותיה. בין תביעות הרשלנות הרפואית הנפוצות ניתן למצוא רשלנות בניתוחים פלסטיים, רשלנות בעת הלידה, במעקב היריון, אי-אבחון גידולים ממאירים, מתן תרופות שגויות ועוד.
השבת המצב לקדמותו
מטרת הפיצויים בתביעות רשלנות רפואית היא להשיב את המצב לקדמותו ולהעמיד את התובע הניזוק במצב תפקודי קרוב, ככל שניתן, למצבו ערב הפגיעה. מה שמכתיב את גובה הפיצוי לו זכאי נפגע ברשלנות רפואית, הם היקף הפגיעה התפקודית שגרמה הרשלנות והשלכותיה בפועל על התובע. הדבר נקבע בין היתר על פי נתוניו האישיים לרבות עיסוקו, כישוריו וגילו.
תורת אי הוודאות
תורת הפיצויים מכונה "תורת אי הוודאות" מכיוון שאיש איננו יכול לדעת כיצד היו נראים חייו של הנפגע אלמלא היה נפגע. בתי המשפט מנסים להתגבר על אי הבהירות באמצעות הערכות של מומחים ושימוש בקני מידה מוגדרים המבוססים על נתונים סטטיסטיים. הפיצויים בתביעות רשלנות רפואית מתחלקים לשני סוגים של ראשי נזק, נזקים ממוניים ונזקים שאינם ממוניים.
ראשי נזק ממוניים
ראשי נזק ממוניים כוללים אובדן השתכרות ופגיעה בכושר ההשתכרות, הוצאות בגין עזרה לה נזקק הנפגע, ליווי וסיעוד וכן הוצאות ריפוי ושיקום. פיצויי בגין אובדן השתכרות כוללים הפסדי שכר שנגרמו לתובע מיום הפגיעה ועד הגשת התביעה כמו גם, אלו הצפויים לו בעתיד עד לגיל הפרישה. פיצויים בגין אובדן השתכרות הינם גם עבור הפגיעה הנלווית בתנאים הסוציאליים ובפנסיה.
אופן החישוב עבור אובדן ההשתכרות הוא בהתאם לגובה בסיס השכר של הנפגע ערב האירוע. הוצאות ריפוי ושיקום כוללות פיצוי בשל הוצאות עבור שירותים רפואיים ופארא-רפואיים מעבר למימון של משרד הבריאות וקופת החולים. פיצוי עבור הוצאות עזרה, ליווי וסיעוד עבור תובע שהפך בגלל הרשלנות למוגבל בתפקודי היומיומי וזקוק לעזרה חיצונית כוללות את עלויות ההעסקה.
ראשי נזק לא ממוניים
מלבד הפיצויים עבור נזקי הממון, התובע יכול לתבוע פיצוי בגין הנזק הלא ממוני שנגרם לו. ראשי נזק לא ממוניים מתייחסים לכאב ולסבל, הצער ועוגמת הנפש, כמו גם הקיצור בתוחלת החיים שנגרמו לתובע בשל הפגיעה הרשלנית. מדובר בנזקים שאינם ניתנים לחישוב אריתמטי פשוט כמו נזקי הממון ואי הוודאות בנוגע לגובה הפיצוי רחבה בהרבה.
באופן כללי ניתן לומר שהפיצוי בגין ראש נזק זה עשוי להגיע גם למאות אלפי שקלים במקרים קשים.
מהלך דרישת סכומי הפיצויים בתביעת רשלנות רפואית
בכל הקשור לסכומים המתקבלים בתביעות רשלנות רפואית, יש לחלק את הפיצויים לראשי נזק ממוניים ולא ממוניים. אין צורך לציין בכתב התביעה את סכום הפיצויים שהתובע דורש, מעבר לפיצוי הנדרש מיום האירוע הרשלני ועד למועד הגשת התביעה. את גובה שאר הסכומים הנדרשים מוכיחים בראיות במהלך הליך התביעה עצמו.
משרד עו”ד מוטי ארד מספק שירותי יעוץ, ליווי וייצוג משפטי מול גורמים רפואיים, תוך שאנו נעזרים בחוות דעת רפואית ממומחים רפואיים בעלי שם בתחומים הרלוונטים, המוכרים ומוערכים זה מכבר בבתי המשפט בישראל.
בהגיעכם לפגישה הראשונה נשמע את דבריכם, נציג בפניכם מקרים דומים ופסקי דין, תקבלו הסבר מלא על התהליך, ניצור קשר עם מומחה רפואי מתאים, בעל שם ושיעור קומה, נזמין חוות דעת רפואית רפואית ונמשיך בהליך המשפטי עד שהצדק יצא לאור.
ליצירת קשר ותיאום פגישת ייעוץ ללא התחייבות: 03-5166900