רשלנות רפואית – הפך לנכה בשיעור 100%

בשל רשלנות רפואית של בית החולים יצא משותק בפלג גופו התחתון – וקיבל 8,000,000 ₪

ע.א, בחור צעיר בן 21, הגיע בחודש אוגוסט 2012 לבית החולים זמן קצר לאחר שנדקר בצוואר ובבית החזה. לאורך כל האשפוז ע.א. היה בהכרה מלאה ויציב נשימתית והמודינמית. בבדיקת CT של הצוואר ובית החזה אובחנו שני מוקדים של דימום פעיל בדופן בית החזה. לאחר קבלת ממצאי בדיקת ה- CT הוזמן ייעוץ של רופא א.א.ג ואורתופד לצורך בדיקת פצע הדקירה בצוואר, אולם, לא הוזמן ייעוץ ולא נערך דיון טיפולי בעניין פצע הדקירה המדמם בבית החזה, וזאת על אף העובדה שבבית החולים קיימת יחידה לכירורגית חזה.

בהמשך, פצע הדקירה בצוואר נתפר ואילו פצע הדקירה המדמם בבית החזה טופל באמצעות תחבושת לחץ בלבד.

למחרת בבוקר נצפתה נפיחות מדממת בפצע בבית החזה, אשר בעקבותיה הוחלט על ביצוע פעולה אנגיוגרפית לצורך זיהוי העורק המדמם עם אופציה לאמבוליזציה. אופציות אחרות לטיפול אשר הסיכון הכרוך בהן נמוך לאין ערוך, כדוגמת פעולה כירורגית פשוטה, לא נשקלו ואף לא הוצעו לע.א. לאחר שע.א. יצא מחדר הניתוח והועבר להתאוששות, הוא התלונן כי אינו מסוגל להזיז את רגליו, ובמקביל המשיך דימום בפצע בבית החזה.

רק לאחר כשלון פעולת האמבוליזציה נערכה שיחה עם ע.א. ובני משפחתו, במהלכה הוסבר להם על הפגיעה הנוירולוגית ועל הצורך בביצוע ניתוח דחוף על מנת לזהות את העורק המדמם והפסקת הדימום.

בהמשך, הוחלט על העברתו של ע.א. לבי"ח אחר לשם ביצוע MRI והערכה בנוגע להתערבות נוירוכירורגית. ממצאי ה- MRI העלו כי בעקבות פעולת האמבוליזציה (תסחיף של החומר שהיה בשימוש) נגרמה חסימה של אספקת דם לעורק ע"ש אדמקביץ ונגרם לתובע נזק נוירולוגי בלתי הפיך. התוצאה היא, למרבה הצער, שבשל התנהלותם הרשלנית של רופאי בית החולים,  ע.א. הפך לנכה בשיעור 100% המרותק לכסא גלגלים.

באמצעות משרדנו, הגיש ע.א. לבית המשפט המחוזי בירושלים תביעה בגין רשלנות רפואית כנגד בית החולים ובעליו. לכתב התביעה צורפה, בין היתר, חוות דעתו של מומחה בניתוחי לב חזה, פרופ' בן-נון, אשר קבע כי התוצאה הקשה ממנה סובל ע.א. נובעת מתהליך מערכתי לוקה בחסר וקבלת החלטות שגויה ורשלנית של רופאי בית החולים.

במסגרת התביעה לא היתה מחלוקת כי נכותו של ע.א. עומדת על שיעור של 100% לצמיתות, והוא משותק בפלג גופו התחתון ומרותק לכסא גלגלים, אולם בית החולים טען כי לא נפל כל פגם בהתנהלותו ורופאיו פעלו באופן סביר.

בהמלצת בית המשפט, הצדדים פנו לגישור אצל המגשר אלי צחייק. בתום הליך הגישור הגיעו הצדדים להסכמה לפיה בית החולים ובעליו יפצו את ע.א. בסך כולל של כ- 5,000,000 ₪. במקביל, פעל משרדנו למצות עבור ע.א. את זכויותיו במוסד לביטוח לאומי, והשיג עבורו קצבאות והטבות למשך כל ימי חייו, אשר מסתכמות בסך כולל של כ- 3,000,000 ₪, זאת בנוסף לסכום שקיבל במסגרת התביעה המשפטית, כך שבסה"כ השיג עבורו משרדנו סך כולל של כ- 8,000,000 ₪.

 

עו"ד מוטי ארד
עו"ד מוטי ארד

זקוקים לייעוץ?
אנחנו כאן למענכם.

ביקורות

רוצה לפרגן לעורך דין ליאור ובאופן כללי למשרד של עורך דין מוטי. ליאור היה לאורך כל הדרך סבלני, נתן הרגשה שהוא תמיד על הדברים, עוקב, מעדכן בכל ובסופו של דבר גם התוצאה שקיבלנו הייתה מעל המצופה. תודה על הכל!!!
daniella Balas
daniella Balas
12:40 19 Jan 26
תודה רבה מוטי ערדעל השרות המהיר והמקצועי שקיבלתי ממך .עזרת לי מאוד מודה .
דינה בן יעקב
דינה בן יעקב
17:18 18 Jan 26
ברצוני להמליץ מכל הלב על עו״ד מוטי ארד והמשרד שלו.חייבת לציין במיוחד את עורכת הדין אפרת ממשרדו – היא זו שליוותה אותי לאורך כל הדרך ועשתה את כל העבודה במסירות, במקצועיות ובאכפתיות יוצאת דופן.אפרת הייתה זמינה עבורי בכל רגע, ענתה מיד לכל פנייה, הסבירה בסבלנות, ליוותה אותי גם לביטוח לאומי ונתנה תחושה אמיתית של כבוד ודאגה.עו״ד מוטי ארד מנהל משרד מקצועי, אנושי ואמין, עם מענה מצוין ויחס מכבד.ממליצה בחום על המשרד ועל הצוות כולו
נעמה בן עמי
נעמה בן עמי
09:32 12 Jan 26
עורך דין מוטי ארד מקצועי ביותר עם תוצאות מצויינות. תודה לך ולצוות במשרד.
עודד מ
עודד מ
09:21 08 Jan 26
ברצוני להמליץ בחום על משרד עורכי הדין של עו”ד מוטי ארד ולעו”ד לירן שטיין. בתהליך התביעה שלי זכיתי לליווי משפטי מקצועי, מסור, אמין, יחס אישי וזמינות לאורך כל הדרך.
Aliza Trabelsi
Aliza Trabelsi
13:24 07 Jan 26
צוות מעולה טיפלו בי במסירות לאחר תאונת דרכים קשה שאמא שלי עברה,התיק החמישי שהבאתי למישרד והיסתיים בהצלחה ,זריזים חרוצים ומביאים תוצאות גם עו"ד מוטי ארד וגם עו"ד לירן שטיין, ורק הם המתיקו לי את הגלולה המרה לאחר הסדר עם חברת הביטוח.
yehuda kamari
yehuda kamari
06:31 05 Jan 26
עורך דין מספר 1 הכל עבר חלק טיפל לי בתיק בצורה מדויקת ופחות משנה הכל טופל ממליצה בחום ... ❤️❤️
שירז מזמבר
שירז מזמבר
14:55 04 Jan 26
לא יצא לי לפגוש הרבה משרדי עורכי דין בחיי, אבל אין לי ספק שזה אחד המשרדים הטובים שקיימים. שירות וליווי מדהים ואישי והכי חשוב שהם גם בסוף עשו את העבודה שלהם על הצד הטוב ביותר. לי היתה הזכות להיות מטופל ומלווה על ידי עו״ד ליאור כהן שהוא פשוט עילוי. תודה לכם!
Moran Gill
Moran Gill
14:50 04 Jan 26
דילוג לתוכן