כאשר אדם היה מעורב בתאונת דרכים אשר אירעה בדרכו לעבודה או בחזרה ממנה, הרי שהתאונה תיחשב גם כתאונה עבודה. המשמעות של תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה, הינה כי הנפגע זכאי להגיש תביעה למוסד לביטוח הלאומי וזאת כנפגע בתאונת עבודה.
מהי תאונת דרכים בדרך לעבודה?
סעיף 80(1) בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] התשנ"ה-1995 (להלן- "חוק הביטוח הלאומי") מורה:
"רואים תאונה כתאונת עבודה אף אם אירעה תוך כדי נסיעתו או הליכתו של המבוטח לעבודה ממעונו או ממקום שבו הוא לן אף אם אינו מעונו, מן העבודה למעונו או ממקום עבודה אחד למשנהו, ועקב נסיעתו או הליכתו זו".
מכוח סעיף זה, תאונת דרכים אשר אירעה כאשר העובד היה בדרכו לעבודה או בחזרה ממנה, היא גם תאונת עבודה.
זהירות – לא כל תאונת דרכים בדרך לעבודה היא תאונת עבודה!
על אף הכלל האמור, הרי שחשוב להדגיש שלא כל תאונה שכזו תחשב כתאונה עבודה.
שכן, מקום שבו חלה בנסיעה הפסקה או סטייה של ממש מהדרך המקובלת בה נוהג העובד, הרי שתאונת הדרכים לא תחשב כתאונת עבודה.
במקרה שכזה, המוסד לביטוח הלאומי ידחה את התביעה ולא יכיר בתאונת הדרכים כתאונת עבודה.
מתי חריגה ממסלול הנסיעה כן תחשב כתאונת עבודה ?
מאחר שמרבית העובדים הם הורים לילדים ומקצתם אף שומרי מצוות, המחוקק קבע כי כאשר העובד נאלץ להוריד את ילדיו במסגרות החינוכיות או להתפלל את תפילת הבוקר בדרכו לעבודה, הרי שלא יתנתק הקשר שבין הנסיעה לבין העבודה, ועדיין התאונה תחשב כתאונת עבודה.
מה עושים בתאונת דרכים בדרך לעבודה ?
על מנת שתאונת הדרכים תוכר כתאונת עבודה, על העובד להוכיח למוסד לביטוח הלאומי כי התאונה אירעה כשהוא היה בדרך לעבודה או בחזרה ממנה. ככל שיוכיח זאת, הביטוח הלאומי יפצה אותו בגין ימי המחלה והפגיעה בכושר עבודתו עד להחלמתו. וכן יפצה בגין נכות צמיתה ככל שנגרמה לעובד.
יוער כי מאחר שמדובר לרוב בביורוקרטיה רבה והתמודדות עם הועדות השונות של הביטוח הלאומי, הרי שמומלץ לפנות לעורך דין הבקיא בתחום תאונות הדרכים ותאונות עבודה. זאת על מנת שיוכל להבטיח כי מי מכם אשר נפגע בתאונת דרכים בדרכו לעבודה, יוכר על ידי המוסד לביטוח הלאומי כנפגע עבודה ויקבל פיצוי ראוי.
ראוי לציין כי משרדנו בעל ניסיון רב והוא בין המובילים בתחום ועל כן הנכם מוזמנים להיוועץ עמנו בכל עת.