התקבלה החלטה שהאישה לא תפסיק את ההיריון ונתבעו

הכללית החליטה שהאישה לא תפסיק את ההיריון וחוייבה לשלם פיצוי בסך של 12 מליון ₪

אישה נכנסה להיריון עם שני עוברים. בשבוע ה-24 להיריון, התלוננה על כאבים והופנתה לחדר המיון, שם התברר כי העוברים סובלים מתסמונת TTTS (תסמונת בה הדם עובר בין שני העוברים) והיה ברור שקיים סיכוי ממשי כי העוברים יסבלו מנזק גופני קשה לאחר לידתם. בעודה מאושפזת, ילדה האישה זוג תאומות ובמשקל קילוגרם אחד לערך כל אחת מהן.

bebe-69675_1280לאחר הלידה התברר כי התאומות סובלות מנזק גוף קשה מסוג של משיתוק מוחין.

האישה ובעלה לא ידעו את נפשם מרוב צער ובעיקר על כך שהביאו לאוויר העולם תינוקות שיסבלו מנכויות ונזקי גוף קשים כל ימי חייהן ועד האחרון שבהם.

מאחר שהתאומות סובלות מנכויות משמעותיות, הן זכאיות לקבלת קצבאות שוטפות מאת המוסד לביטוח הלאומי. יחד עם זאת, סכום הקצבאות אינו מכסה ואינו משקף את ההוצאות הרבות אשר נדרשים ההורים להוציא כדי לדאוג לאיכות חייהן. משכך, הוגשה תביעה לבית המשפט המחוזי לקבלת פיצוי ראוי.

בכתב התביעה נטען כי התנהלות הצוות הרפואי הינה בגדר רשלנות רפואית. שכן, היה על הצוות בחדר המיון להודיע להורים אודות מצבן של התאומות וכי ייתכן שהן יסבלו משיתוק מוחין. אילו היו עושים כן הרופאים, היה באפשרות ההורים לשקול את הפסקת ההיריון. יצוין כי במועד קבלת האישה לחדר המיון היה עוד אפשר להפנות אותה לוועדה להפסקת היריון.

בכתב ההגנה נטען מנגד כי הטענה לפיה היה ניתן להפסיק את ההיריון איננה נכונה. שכן, הפרקטיקה במועד הלידה לא הייתה מאפשרת הפסקת היריון בשבוע ה-24, שלב בו כבר יש לעובר חיות. טענה נוספת אשר הועלתה כנגד ההורים הייתה כי שעה שהם היו דתיים, הרי שעל פי דתם, הפסקת היריון מותרת רק מקום בו נשקפת סכנה לחיי האם. לכן – סביר להניח כי אילו הצוות הרפואי היה מציג בפני ההורים את התמונה המלאה ולרבות סוגיית הפסקת ההיריון ומצבן הרפואי הקשה האפשרי של התאומות הרי שהם לא היו מבקשים את הפסקת ההיריון.

בית המשפט המחוזי לא התרשם מטענות אלו של הצוות הרפואי ופסק כי הייתה רשלנות רפואית.

נפסק כי הפרקטיקה בעת הלידה אפשרה את הפסקת הריון לאחר גיל החיות של העובר וזאת גם אם היה מדובר במקרים בודדים, כך שהטענה כאילו בכלל לא היה אפשר להביא להפסקת ההיריון ומניעת מצב בו נולדות תאומות הסובלות מנכויות קשות ומורכבות אינה יכולה לעמוד.

עוד נפסק כי הייתה חובה על הצוות הרפואי להציג בפני ההורים את כל התמונה ולא רק את מה שהצוות הרפואי חשב שצריך להציג. משלא נעשה כן, הרי שנמנעה מההורים אפשרות הבחירה בין המשך ההיריון לבין הפסקתו. משכך, הרי שעל הצוות הרפואי לשאת בתוצאות.

בית המשפט המחוזי לא הסתפק בקביעות אלו לעיל ומצא לנכון לשוב ולהדגיש החובה הקיימת על הרופא להציג בפני המטופל את כל התמונה הרפואית המלאה. זאת גם אם הרופא סבור כי דרך הטיפול הנדרשת היא לא זו שהמטופל יבחר בה דווקא. בעמדה זו, חזר ודחה בית המשפט את הגישה המיושנת והפטרנליסטית בה הרופאים היו מחליטים מה טוב לחולה ורק הם.

בית המשפט פסק כי יש להעמיד את סכום הפיצוי, להורים ולתאומות, בסך של מעל 18,000,000 ₪. כאשר כ- 12,000,000 ₪ ישולמו על שירותי בריאות כללית והיתר משולמים על ידי הביטוח הלאומי.
להרחבה ראו: ת"א (מרכז) 45726-08-15 תאומה נ' ואח' נ' שירותי בריאות כללית (פורסם בנבו, 4.8.2019).

עו"ד מוטי ארד
עו"ד מוטי ארד

זקוקים לייעוץ?
אנחנו כאן למענכם.

ביקורות

ברצוני להמליץ בחום רב על עורך הדין היקר שייצג אותי בתביעת נזקי הגוף שלי, ולומר תודה מעומק הלב על ליווי משפטי יוצא דופן ברמה הגבוהה ביותר.לאורך כל הדרך זכיתי למקצועיות בלתי מתפשרת, ידע משפטי רחב, יסודיות וירידה לפרטים הקטנים ביותר. מעבר ליכולת המקצועית המרשימה, קיבלתי יחס אנושי, סבלנות, זמינות מלאה ותחושת ביטחון אמיתית בתקופה לא פשוטה.הטיפול בתיק נעשה במסירות, באחריות ובנחישות, תוך שמירה על האינטרסים שלי בכל שלב עד להשגת התוצאה המיטבית. הרגשתי שיש מי שנלחם עבורי באמת, ביושר ובמקצוענות גבוהה.אין ספק שבחרתי נכון, ואני ממליצה מכל הלב לכל מי שזקוק לייצוג בתביעות נזקי גוף לפנות אליו. תודה גדולה על דרך משותפת, תמיכה, מקצועיות והצלחה
מישל טרן
מישל טרן
06:05 11 Feb 26
עו"ד מוטי ארד והצוות שלו תותחים אחד אחד! בעקבות תאונת דרכים בה נפצעתי, עזרו לי בתביעת הביטוח והגעה לפשרה בה קיבלתי פיצוי כספי משמעותי!
Ben-ya Halevy
Ben-ya Halevy
10:15 05 Feb 26
מוטי מס 1 בתחוםמהרגע הראשון אצלו ועד הרגע האחרון טיפול מסור ליווי אישי עונים לכל שאלה כל בעיה נפתרתממליץ רק על מוטי ארד
Aviahi Katz
Aviahi Katz
07:38 05 Feb 26
שירות הכי טוב שיכולתי לקבלת , משרד מקצועי ביותר 🙏🏽
Renee Ortilano
Renee Ortilano
10:55 04 Feb 26
משרד רציני קיבלתי שירות מדהים מקצועי ביותר לא היתה פעם שניסיתי להבין מה קורה עם התיק שלי ולא קיבלתי מענה בקיצור הסבלנות והמקצועיות משתלמת
elvira pozin
elvira pozin
13:08 24 Jan 26
רוצה לפרגן לעורך דין ליאור ובאופן כללי למשרד של עורך דין מוטי. ליאור היה לאורך כל הדרך סבלני, נתן הרגשה שהוא תמיד על הדברים, עוקב, מעדכן בכל ובסופו של דבר גם התוצאה שקיבלנו הייתה מעל המצופה. תודה על הכל!!!
daniella Balas
daniella Balas
12:40 19 Jan 26
תודה רבה מוטי ערדעל השרות המהיר והמקצועי שקיבלתי ממך .עזרת לי מאוד מודה .
דינה בן יעקב
דינה בן יעקב
17:18 18 Jan 26
ברצוני להמליץ מכל הלב על עו״ד מוטי ארד והמשרד שלו.חייבת לציין במיוחד את עורכת הדין אפרת ממשרדו – היא זו שליוותה אותי לאורך כל הדרך ועשתה את כל העבודה במסירות, במקצועיות ובאכפתיות יוצאת דופן.אפרת הייתה זמינה עבורי בכל רגע, ענתה מיד לכל פנייה, הסבירה בסבלנות, ליוותה אותי גם לביטוח לאומי ונתנה תחושה אמיתית של כבוד ודאגה.עו״ד מוטי ארד מנהל משרד מקצועי, אנושי ואמין, עם מענה מצוין ויחס מכבד.ממליצה בחום על המשרד ועל הצוות כולו
נעמה בן עמי
נעמה בן עמי
09:32 12 Jan 26
דילוג לתוכן