משרדנו מתמחה בייצוג וליווי נפגעי תאונות דרכים, החל מהשלב הראשוני שלאחר הפגיעה, דרך הטיפול הרפואי וההתמודדות מול חברות הביטוח, ועד לניהול תביעות פיצויים בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. אנו פועלים להשגת הפיצוי המרבי עבור לקוחותינו, ובמהלך השנים רשמנו לזכותנו תקדימים משפטיים משמעותיים בתחום זה.
עו"ד מוטי ארד – ייצוג נפגעי תאונות דרכים
משרד עו"ד מוטי ארד מטפל ומייצג נפגעים בתביעות רבות בגין פציעות בתאונות דרכים או מקרי מוות שאירעו כתוצאה מתאונות דרכים, לרבות תאונות של נפגעי תאונות דרכים עם נזקי גוף קשים ומורכבים.
כיצד יש לפעול לאחר פגיעה בתאונת דרכים?
כאשר אדם נפצע בתאונת דרכים, חשוב לפעול במהירות ובאופן מסודר: ראשית, יש לדווח על התאונה למשטרת ישראל ולקבל אישור על האירוע. לאחר מכן, חשוב לפנות לקבלת טיפול רפואי ולשמור את כל המסמכים הרפואיים. את התביעה לפיצוי יש להגיש נגד חברת הביטוח שביטחה את הרכב שבו נסע או נהג הנפגע – וזאת בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. גם הולך רגל או רוכב אופניים שנפגע מרכב מנועי זכאי לפיצוי מחברת הביטוח של הרכב הפוגע. חשוב לזכור: אין צורך להוכיח אשמה כדי לקבל פיצוי, ולכן מומלץ לפנות בהקדם לעורך דין המתמחה בתחום שילווה את ההליך מתחילתו ועד סופו.
למה חשוב לפנות לעורך דין לאחר תאונת דרכים?
לאחר תאונת דרכים, חשוב מאוד להיפגש עם עורך דין המתמחה בתחום, שכן התמודדות מול חברות הביטוח באופן עצמאי עלולה להוביל לפספוס זכויות מהותיות ופיצויים שמגיעים לך על פי חוק. עורך דין מקצועי ומנוסה יודע כיצד לנהל את ההליך המשפטי, לאסוף את המסמכים הנדרשים, להעריך את היקף הפגיעה והנזקים, ולנהל משא ומתן מול חברות הביטוח – כל זאת במטרה למקסם את גובה הפיצוי.
ייעוץ משפטי מוקדם עשוי לעשות את ההבדל בין תביעה מוצלחת למצב שבו הפיצוי שיתקבל יהיה חלקי או שגוי.
אילו פיצויים ניתן לתבוע בעקבות תאונת דרכים?
נפגעי תאונות דרכים זכאים לתבוע מגוון רחב של פיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו להם בעקבות התאונה. בין הפיצויים שניתן לדרוש: הפסדי שכר בעבר ובעתיד, אובדן כושר השתכרות, פיצוי על כאב וסבל, החזר הוצאות רפואיות (כולל טיפולים שאינם כלולים בסל הבריאות), החזר על נסיעות, עזרה בבית, התאמת דיור לצרכים רפואיים, רכישת ציוד שיקומי וסיעודי ועוד. במקרים של פגיעות קשות, ניתן לדרוש גם מימון של מטפל/ת צמוד/ה, התאמת רכב, ציוד מתכלה ואפילו הוצאות יומיומיות מוגברות. גובה הפיצוי נקבע לפי חומרת הפגיעה, שיעור הנכות הרפואית והתפקודית, גיל הנפגע, השפעת הפציעה על אורח החיים – ועוד שיקולים כלכליים ואישיים רלוונטיים.
מה חשוב להביא לפגישה עם עו"ד תאונות דרכים?
אם אתה או בן משפחתך נפגעתם בתאונה – יש להצטייד במסמכים הבאים:
- דו"ח משטרה (יש לדווח מיידית על התאונה)
- רישיון נהיגה ורכב בתוקף
- פוליסת ביטוח חובה
- תעודות חדר מיון, מסמכים רפואיים, אישורי טיפולים (כולל פיזיותרפיה, רפואה משלימה וכו')
- קבלות על הוצאות
- תלושי שכר
תביעות תאונות דרכים – האם משנה מי האשם בתאונה?
בתביעות תאונות דרכים לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, שאלת האשמה אינה רלוונטית – כלומר, אין צורך להוכיח מי גרם לתאונה כדי לקבל פיצוי. כל אדם שנפגע בתאונת דרכים – בין אם היה נהג, נוסע, הולך רגל או רוכב אופניים – זכאי לפיצוי מחברת הביטוח שביטחה את הרכב בביטוח חובה, ללא קשר לשאלת האחריות לתאונה. העיקרון המרכזי בחוק הוא מתן פיצוי מהיר וודאי לנפגעים, כדי למנוע מהם את הצורך לנהל הליכים משפטיים מורכבים להוכחת אשמה.
מה עושים בתאונת "פגע וברח" או כשאין ביטוח חובה?
במקרים כאלה ניתן לפנות ל"קרנית" – קרן ממשלתית לפיצוי נפגעי תאונות דרכים שלא ניתן לתבוע עבורם ביטוח.
כיצד נקבע גובה הפיצוי לנפגע בתאונת דרכים?
סכום הפיצוי המגיע לנפגע בתאונת דרכים מחושב בהתאם לגילו של הנפגע, מועד התאונה, יתרת שנות עבודתו עד לגיל פנסיה, שכרו הממוצע לפני ואחרי התאונה, סוג הנזק הרפואי שנגרם והשפעתו התפקודית. כמו כן, החישוב נערך גם על בסיס נסיבותיו האישיות של הנפגע, ולרבות הסיוע המשפחתי שניתן לו על מנת שישוב לאיתנו ויחלים מנזקי התאונה.
הפיצוי מורכב כדלקמן: אובדן שכר בגין התאונה, הפסד זכויות סוציאליות כתוצאה מאובדן השכר, פיצוי בגין ימי אשפוז וניתוחים, הוצאות רפואיות ואחרות אשר נגרמו לנפגע כתוצאה מהתאונה ואינן מכוסות על ידי קופות החולים, הערכה של כאב וסבל אשר נגרמו לנפגע, עלויות שיקום והתאמת דיור, רכישת מכשירי עזר רפואיים, הוצאות משפט ועוד.
מה עושים במקרה של פציעה קשה ודחיפות כלכלית ?
במקרה של פציעה קשה בעקבות תאונת דרכים, כאשר הנפגע או משפחתו מתמודדים עם צורך כלכלי מיידי – כגון תשלום עבור טיפולים רפואיים, תרופות, עזרה סיעודית, התאמת דיור, או אפילו הוצאות שוטפות כמו שכר דירה ומזון – ניתן לפנות לחברת הביטוח בדרישה לתשלום תכוף. זהו סכום ביניים שניתן לקבל עוד בטרם סיום ההליך המשפטי, כדי לסייע בהתמודדות עם ההוצאות הדחופות שנוצרו בעקבות התאונה. הדרישה מוגשת בצירוף מסמכים ותצהיר, וחברת הביטוח מחויבת להשיב עליה בתוך 60 יום. במידה והתשלום לא מתקבל, ניתן להגיש תביעה לבית המשפט. זהו כלי חיוני להקלת הלחץ הכלכלי בתקופה רגישה, וחשוב לפעול בליווי עורך דין על מנת להבטיח שהבקשה תוגש בצורה נכונה ומגובה.
את מי תובעים כשאין חברת ביטוח?
כאשר רכב מסוים נעדר ביטוח חובה, ביטוח זה אינו בתוקף או שלא ניתן לאתר את מבטחת הרכב מסיבות שונות (לדוגמא בתאונות פגע וברח), הרי שנוצר מצב ייחודי, שכן, מחד אין חברת ביטוח אשר ניתן לתבוע אותה בגין נזקי הגוף ומאידך, כלל ייחוד העילה חוסם את דרכו של הנפגע להגיש תביעה כנגד צדדי ג’ אחרים.
על מנת למנוע מצב שכזה, הוקמה הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים והיא נקראת “קרנית“.
קרנית משמשת מעין חברת ביטוח בכל אותם מקרים שאין חברת ביטוח בנמצא. כלומר, במקרה שבו פלוני נפגע בתאונת דרכים והרכב היה ללא ביטוח חובה, הרי שפלוני זכאי לתבוע את קרנית וזו תפצה אותו בגין נזקי הגוף.
מה קורה כאשר תאונת הדרכים היא גם תאונת עבודה?
כאשר תאונת הדרכים היא גם תאונת עבודה, הרי שעל הנפגע לתבוע את המוסד לביטוח הלאומי וזאת על מנת שיפצה אותו בגין נזקיו בתור נפגע עבודה. לאחר או במקביל למיצוי הזכויות מול המוסד לביטוח הלאומי, ניתן לתבוע את חברת הביטוח של הרכב וגם זו תעניק לנפגע פיצוי כספי. אולם, הפיצוי יהיה רק מעבר לסכומים אשר שולמו על ידי הביטוח הלאומי.
בהקשר זה יצוין כי נפגע בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה ואשר לא פנה לביטוח הלאומי, נוטל על עצמו סיכון כי חברת הביטוח תנכה מהפיצוי, את סכום הפיצוי אשר יכל הנפגע לקבל מהביטוח הלאומי, אילו היה מגיש אליו תביעת תאונת עבודה, ניכוי זה מכונה “ניכוי רעיוני“.
חשיבותו של עורך דין תאונות דרכים בעל ניסיון
מי שנפגע בתאונת דרכים וברצונו להבטיח כי יזכה לפיצוי ההולם את נזקיו באופן המרבי, נדרש לשכור את שירותיו של עורך דין מתחום הנזיקין שהינו בעל ידע מקיף בתחום תאונות הדרכים וכמובן בעל ניסיון רב בייצוג נפגעי תאונות דרכים והופעות בבתי המשפט.
עו"ד תאונות דרכים מנוסה יוכל להתמודד בבטחה מול חברות הביטוח ולהבטיח כי הנפגע יקבל את הפיצוי המלא. כמו כן, מובן מאליו כי עורך דין מנוסה יוכל להקיש ממקרה למקרה ולאבחן את התקדימים המתאימים למקרה הספציפי של הנפגע, ובעיקר ישרה ביטחון לכל אורך הדרך כי הוא יודע את עבודתו ויבצע אותה נאמנה !
משרד עורכי דין, מוטי ארד
משרדנו אשר הינו בין המובילים בתחום, מזמין אתכם להיוועץ עמנו על מנת שתזכו לשירות הראוי לכם ותקבלו את מלוא הפיצוי המגיע לכם בגין תאונת הדרכים.
משרד עורכי דין מוטי ארד עוסק שנים רבות בתביעות שונות בתחום תאונות דרכים.
לרשותנו עומדים ניסיון וידע רב בתרחישים המשפטיים השונים והמורכבים, בין היתר – תאונות דרכים קשות שבהן הרוגים ופצועים שמצבם קשה או אנוש, ביצוע תחשיבי נזקים במקרים של מוות או פציעות, ליווי, ייעוץ וייצוג לקוחות המשרד בהליכי תביעות לפיצוי המוגשות נגד חברות ביטוח ונגד המוסד לביטוח לאומי.
צוות המשרד כולל צוות עורכי דין מיומנים, המאפשרים לכל אחד מלקוחותינו לזכות במעטפת מקצועית רחבה המתייחסת לכל אספקט אפשרי בתביעה לצורך מיצוי זכויותיו הקבועות בחוק באופן המקסימאלי.
ליצירת קשר וייעוץ ללא התחייבות: 03-5166900
יש לפנות לטיפול רפואי בבית החולים או בקופ”ח. חשוב לשמור כל מסמך רפואי וחשבונית ולהתייעץ עם עורך דין המומחה בתאונות דרכים כמה שיותר סמוך למועד התאונה. משרדנו בעל הצלחות של מעל ל 30 שנה בפיצויי נפגעי תאונות דרכים. פנו אלינו לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות. מוטי ארד, חברת עורכי דין, מובילים בהשגת פיצויים מירביים 03-5166900.
הנתונים המרכזיים אשר עומדים בבסיס הפיצוי הם: שיעור הנכות, גילו של הנפגע וכושר השתכרותו. תפקידו של עורך הדין הוא לשכנע את בית המשפט בדבר שיעור הנזק אשר נגרם לנפגע בכל אחד מראשי הנזק. משרדנו בעל הצלחות של מעל ל 30 שנה בפיצויי נפגעי תאונות דרכים. פנו אלינו לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות. מוטי ארד, חברת עורכי דין, מובילים בהשגת פיצויים מירביים 03-5166900.
לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, גם אם אדם עבר באור אדום וגרם לתאונה, עדיין מגיעים לו פיצויים בלא כל קשר לאשמתו. פנו אלינו לשיחת ייעוץ ללא התחייבות. מוטי ארד, חברת עורכי דין, מובילים בהשגת פיצויים מירביים 03-5166900.
ניתן לקבל פיצוי על כל פגיעת גוף, קלה או חמורה. הפיצוי מותנה בהוכחת הפגיעה ע"י מסמכים רפואיים אשר בהם מתועדת הפגיעה. גם פגיעה נפשית בעקבות תאונת דרכים מזכה את הנפגע בפיצוי וגם אותה יש להוכיח באמצעות תיעוד רפואי מתאים. משרדנו בעל הצלחות של מעל ל 30 שנה בפיצויי נפגעי תאונות דרכים. פנו אלינו לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות. מוטי ארד, חברת עורכי דין, מובילים בהשגת פיצויים מירביים 03-5166900.
שכר טרחת עורך דין משולם ע"פ רוב בסוף התיק, על בסיס הצלחה, כאחוז מסוים מסך הפיצוי. משרדנו פועל ע"פי חוק וגובה את תשלום שכר הטרחה על בסיס הצלחה, באחוזים ובסיום הטיפול בתיק, ועם קבלת כספי הפיצויים. פנו אלינו לסיוע מהיר וקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות. מוטי ארד, חברת עורכי דין, מובילים בהשגת פיצויים מירביים 03-5166900.