במלחמה הכול מותר

חברת הביטוח חדרה לאירוע פרטי והצליחה להפחית את סכום הפיצוי

המקרה שלפנינו ממחיש כי במלחמה הכול מותר לפעמים.

music-2357887_1280כך, מעשה שהיה בחברת ביטוח אשר נדרשה לשלם פיצוי בגין נזקי גוף נטענים. במטרה להפחית את גובה הפיצוי, שכרה חוקרות פרטיות אשר בלשו וחקרו אודות התובעת. חוקרות אלו גילו כי התובעת אמורה לחתן את בנה בקרוב והן הצליחו להיכנס לאירוע החתונה, תוך שהן מצלמות בחשאי את התובעת רוקדת על רחבת הריקודים. על אף שמדובר בחדירה עמוקה לפרטיות, שכן החוקרות לא הוזמנו לאירוע החתונה וצילמו בחשאי, הרי שבית המשפט המחוזי מצא לנכון לאשר את הצילומים כדי לקבוע כי התובעת אינה זכאית לפיצוי הנתבע על ידה במלואו.

להלן עובדות המקרה, התובעת ילידת 1962 נפגעה בתאונת דרכים בהיותה בת 50 שנים וזאת כאשר מונית בה נסעה פגעה מאחור ברכב פרטי. ממקום התאונה פונתה התובעת לבית החולים קפלן. במסגרת תביעת הפיצויים בגין נזקי גוף אשר נגרמו לה, מינה בית המשפט מומחים במספר תחומים,  א.א.ג, נוירולוגי ואורתופדי. המומחים קבעו כי התובעת נותרה עם נכות צמיתה בשיעור מצטבר של 20%.

חברת הביטוח חלקה על קביעת המומחים ושכרה חוקרות פרטיות. אלו צילמו את התובעת בחתונת בנה כשהיא נועלת נעלי עקב בגובה 10 סנטימטרים, רוקדת ברחבת הריקודים ועומדת במשך זמן רב. צילומים אלו סתרו כשלעצמם את טענות התובעת בפני המומחים כי אינה יכולה לרקוד או לרוץ ולכל היותר היא יכולה ללכת במשך 20 עד 30 דקות. על סמך צילומים אלה, המומחה בתחום האורתופדי הפחית את שיעור הנכות הצמיתה של התובעת במחצית (מ- 15% ל- 7.5% בלבד). הפחתה אשר יש לה משמעות כלכלית עצומה ביותר עבור התובעת.

משכך, התובעת התנגדה נחרצות לשימוש בצילומי החוקרות וטענה כי הם הושגו תוך פגיעה בפרטיותה. שהרי הם צולמו במסגרת אירוע החתונה של בנה, אירוע שהוא פרטי ואשר החוקרות לא הוזמנו אליו ומכאן כי מדובר בחדירה לפרטיות אשר פוסלת את השימוש בצילומים. עוד נטען כי מדובר בצילומים שנעשו ברשות היחיד וגם מטעם זה הם אסורים בשימוש.

בית המשפט פסק כי אף אילו הייתה חדירה לפרטיותה של התובעת הרי שבמקרים מסוימים, מותר לחברת הביטוח לפגוע בפרטיות זו כדי להוכיח כי טענות התובעים בדבר נזק גוף אינם כפי שהם טוענים להם. לכן, כניסת החוקרות לאירוע החתונה הותרה בדיעבד וזאת שעה שהן לא הפריעו כלל למהלך האירוע. ויוזכר כי בית המשפט התיר את הצילומים וזאת למרות שהחוקרות כלל לא הוזמנו לאירוע החתונה ואין כל ספק כי הייתה חדירה לפרטיות.

סכום הפיצוי אשר נפסק בסופו של יום לתובעת עמד על סך מצטבר של 103,933 ₪.

פסק הדין מהווה דוגמא נוספת לצעדים הננקטים על ידי חברות הביטוח במטרה לעשות הכול כדי לא לשלם – גם אם מדובר בחדירה אנושה לפרטיות. כל אחד ואחת מאתנו צריכים לזכור – מצלמים אותנו תמיד.

לפסק הדין המלא: ע"א 44663-11-17 פלונית נ' גבלזדה ואח' (16.6.2019).

עו"ד מוטי ארד
עו"ד מוטי ארד

זקוקים לייעוץ?
אנחנו כאן למענכם.

ביקורות

מצוין
5.0
תאמר אלדוח
2 שבועות ago
אין על מוטי שירות אדיב מהיר עונים על כל שאלה מקצועיים באמת ממליץ לכל אחד
Alex
3 שבועות ago
ברצוני להשאיר המלצה על חברת עורכי דין של מוטי ארד שטיפל בתיק שלי אחרי תאונת דרכים.

קבלתי יחס מקצועי ביותר, הסבירו לי על כל התהליך כך שלא היו לי שאלות ליוו אותי כל הדרך ותמיד היו זמינים בשבילי.
הגעתי למוטי דרך המלצה של חבר. ממליץ מאוד, לא היה לי ספק לרגע על הבחירה שלי.
Vera Dolgov
4 שבועות ago
ממליצה על משרד עורכי הדין ועל מוטי ארד והעובד שלו ליאור. טיפלו בתיק בצורה נעימה ונחמדה, לשביעות רצוני. תודה רבה
Tzafi Azran
2 חודשים ago
מאד מקצוענים.
מומלץ ביותר
Yossi Yakubov
3 חודשים ago
חייב להמליץ לחיוב על משרד עו״ד מוטי ארד. הגיע אליו בהמלצת חבר אחר וההמלצה התגלתה כמוצלחת.

לאורך כל הדרך הרגשתי שיש לי ליווי מקצועי, יסודי ואמיתי. לאורך הדרך, קיבלתי גם ליווי והסבר מקצועי מעו״ד שניר ממשרדו של מוטי, הכל בצורה אדיבה וברורה.

מוטי לא ויתר עד שהצליח למצות עבורי את כל הזכויות והסכומים שהגיעו לי ולמשפחתי.

מעבר למקצועיות, בלטה במיוחד הזמינות והתקשורת — קיבלתי עדכונים שוטפים על מצב התיק, הסברים ברורים על כל שלב, והמלצות ענייניות שעזרו לי לקבל החלטות נכונות.
שילוב של נחישות, ידע משפטי רחב ויחס אנושי. ממליץ לכל מי שמחפש עורך דין שממש נלחם בשביל הלקוח ולא מתפשר עד שמגיעים לתוצאה הטובה ביותר.

תודה רבה מוטי 🙏🏻
מישל טרן
3 חודשים ago
ברצוני להמליץ בחום רב על עורך הדין היקר שייצג אותי בתביעת נזקי הגוף שלי, ולומר תודה מעומק הלב על ליווי משפטי יוצא דופן ברמה הגבוהה ביותר.

לאורך כל הדרך זכיתי למקצועיות בלתי מתפשרת, ידע משפטי רחב, יסודיות וירידה לפרטים הקטנים ביותר. מעבר ליכולת המקצועית המרשימה, קיבלתי יחס אנושי, סבלנות, זמינות מלאה ותחושת ביטחון אמיתית בתקופה לא פשוטה.

הטיפול בתיק נעשה במסירות, באחריות ובנחישות, תוך שמירה על האינטרסים שלי בכל שלב עד להשגת התוצאה המיטבית. הרגשתי שיש מי שנלחם עבורי באמת, ביושר ובמקצוענות גבוהה.

אין ספק שבחרתי נכון, ואני ממליצה מכל הלב לכל מי שזקוק לייצוג בתביעות נזקי גוף לפנות אליו. תודה גדולה על דרך משותפת, תמיכה, מקצועיות והצלחה
Ben-ya Halevy
3 חודשים ago
עו"ד מוטי ארד והצוות שלו תותחים אחד אחד! בעקבות תאונת דרכים בה נפצעתי, עזרו לי בתביעת הביטוח והגעה לפשרה בה קיבלתי פיצוי כספי משמעותי!
Aviahi Katz
3 חודשים ago
מוטי מס 1 בתחום
מהרגע הראשון אצלו ועד הרגע האחרון טיפול מסור ליווי אישי עונים לכל שאלה כל בעיה נפתרת
ממליץ רק על מוטי ארד

עוד בנושא:

דילוג לתוכן